Brezplačni seminar: Nastop na tujih trgih in priprava učinkovitega sejemskega nastopa/ SPOT svetovanje Pomurje

Datum in čas: 
ponedeljek, 18. junij 2018 - 9:00

V okviru projekta SPOT svetovanje Pomurje vas s partnerjem projekta Razvojni center Murska Sobota vabimo na brezplačni seminar

NASTOP NA TUJIH TRGIH IN PRIPRAVA UČINKOVITEGA SEJEMSKEGA NASTOPA,

ki bo 18. junija 2018, ob 9.00 uri v prostorih Pomurske gospodarske zbornice Murska Sobota, Lendavska ulica 5A, 9000 Murska Sobota (dvorana, 4. nadstropje)

»Povečajte prodajo na tujih trgih in poskrbite, da bo vaše podjetje prepoznavno tudi v mednarodnem okolju!«

Komu je seminar namenjen:
Seminar je namenjen podjetnikom, zaposlenim v podjetjih in potencialnim podjetnikom ter vsem tistim, ki se zavedajo, da je delovanje na tujih trgih ne le poslovna priložnost, temveč predvsem razvojna nujnost, ki je povezana s potrebo po obvladovanju specifičnih znanj in tveganj, pa tudi višjimi stroški. Sejmi predstavljajo edinstveno priložnost, da se predstavimo in vstopimo na mednarodne trge. Na interaktivni delavnici bomo podali odgovor na vprašanje, kako pripraviti učinkovit sejemski nastop, da nas bodo obiskovalci doživeli in postali naši kupci.

Vsebina seminarja:

1. Poslovanje na tujih trgih – poslovna priložnost in nujna poslovna odločitev.
2. Kako oceniti svojo izvozno pripravljenost in izbrati pravi ciljni trg?
3. Kako lahko sami izvedemo preprosto tržno raziskavo? Ne ugibajmo, raziskujmo!
4. Preučimo tudi morebitne pravne ovire in carinske omejitve!
5. Kdo so naši poslovni partnerji na izbranem tujem trgu?
6. Pomembnost poznavanja distribucijskega sistema na izbranem tujem trgu.
7. Težave, tveganja in stroški pri delovanju na tujih trgih.
8. Oblikovanje izvozne strategije in sistematičnega vstopa na izbrani tuji trg.
9. Sejemski nastop: izkoristimo najmočnejše trženjsko orodje, da dvignemo
prepoznavnost doma in v tujini!

Strokovni izvajalec:
Mateja Milost, direktorica podjetja Fimago in predavateljica na Univerzi v Novi Gorici, že 22 let deluje na področju izvoznega svetovanja in postavitve marketinških strategij. Do danes je uspešno pomagala več kot 250 domačim in tujim podjetjem pri prodoru na tuje trge. Kot svetovalka za trženje sodeluje v številnih mednarodnih in čezmejnih projektih in je avtorica preko štiridesetih tržnih raziskav in študij za potrebe podjetji in projektov, med drugim je tudi avtorica Tržne analize za oblikovaje strategije turističnega razvoja Mongolije.
Je predavateljica na Poslovno-tehniški fakulteti, Univerze v Novi Gorici, kjer je nosilka predmetov Ekonomika in organizacija podjetja ter Trženje. Prav tako deluje kot nosilka izobraževalnih delavnic s področja trženja in internacionalizacije, med njenimi naročniki so domača in tuja podjetja, banke, ter zbornice in sektorska združenja. Tako na fakulteti, kot tudi med podjetji, dosega najvišje evalvacijske ocene.

Trajanje seminarja:
Seminar bo trajal 4 šolske ure.

Prijave:
Prijave sprejemamo do najkasneje srede, 13. 6. 2018 oz. do zapolnitve mest na e-mail: iris.lanscak@rcms.si oz. na telefonsko številko: 040 504 500.

Seminar je za udeležence brezplačen, število mest je omejeno.